Aurinkoenergian kannattavuus kasvaa huomattavasti, jos se osataan ottaa talteen oikein.

Jos ajatellaan kotitalouksia, joissa ei ole päiväsaikaan ketään kotona, energiankäyttö ajoittuu aamuun ja iltaan. Aurinko taas paistaa parhaiten juuri päivällä, jolloin energiankäyttöä ei juurikaan ole. Näissä tapauksissa aurinkoenergiasta ei saada irti kaikkea potentiaalia.

Kulutuksenohjauksella aurinkoenergiaa saadaan kuitenkin varastoon eli tuotto ja kulutus saadaan kohtaamaan toisensa samanaikaisesti. Aurinkoenergiaa voidaan ohjata esimerkiksi lämminvesivaraajiin. Jos ajatellaan, että yksi henkilö kuluttaa vuodessa 1000 kilowattituntia lämmintä vettä, nelihenkisen perheen vedenkulutus on jopa 4000 kWh. Tästä voitaisiin kulutuksenohjauksen avulla tuottaa jopa 60-70% aurinkoenergialla.

Päivällä kertyvä energia voidaan varastoida tai ohjata lämminvesivaraajan lisäksi esimerkiksi sähköautoon, maalämpöpumppuun ym.

Seuranta on olennainen osa aurinkoenergiaa

Tuotannon seuranta ja kulutuksenohjaus tekevät aurinkoenergiasta kannattavaa. Pelkkä tuottaminen ei riitä, sillä monissa tapauksissa omakäyttöosuus on niin pieni, että se vähentää aurinkonenergian kannattavuutta merkittävästi.

Tuotannon seuranta voidaan asentaa kaikkiin voimaloihin myös jälkikäteen. Noin 1000 euron panostuksella voidaan omakäyttöosuutta nostaa jopa 40-60 prosenttia. Se tarkoittaa sitä, että heikommin toimivan aurinkovoimalan omakäyttöosuus voidaan nostaa jopa yli 90 prosenttiin.

Seurantajärjestelmä auttaa ohjaamaan ja ennakoimaan energiankulutusta aurinkosähkön tuotannon ja käyttötarpeen mukaan. Se lisää aurinkoenergian taloudellisuutta ja nostaa omakäyttöastetta. Lue lisää sovelluksesta täältä

Aurinkoenergian asennuksen kanssa on syytä olla tarkkana

Ekologiset syyt ovat nostaneet aurinkosähkön suosiota ja voimaloiden hyötysuhde on noussut vuosi vuodelta korkeammaksi. Sillä on kuitenkin suuri merkitys, mitä asennetaan ja mihin.

Jos halutaan siirtyä ympäristöystävälliseen sähköntuotantoon, kannattaa siitä ottaa kaikki hyöty irti. Valitettavan usein aurinkoenergiasta saadaan hyödynnettyä omassa käytössä vain 40-50 prosenttia virheellisten asennusten ja sijoitusten vuoksi. Näin huonoihin lukuihin päädytään, kun päivällä tuotettu energia joudutaan myymään sähköyhtiöille, jollei sitä ohjata eteenpäin tai varastoida.

Lue lisää siitä, mitkä asiat vaikuttavat aurinkopaneelien hyötysuhteeseen


Ota yhteyttä, niin etsitään juuri sinun tarpeisiisi parhaiten sopiva ratkaisu.
Täältä löydät yhteystietomme »