Jos asennettu aurinkoenergia ei tuota tarpeeksi, kannattaa tutkia, mistä se johtuu.

Laskennallisesti ajateltuna yhden kilowatin asennettua aurinkoenergiaa pitäisi tuottaa 900 wattia eli 0,9 kWh aurinkoenergiaa. Suomessa hyvissä olosuhteissa ja oikein asennettuna se on mahdollista.

Esimerkiksi ilmansuunnat, varjostumat, heikosti valitut käyttöpaikat ja virheellisesti tehdyt asennukset vaikuttavat aurinkoenergian tuottavuuteen. Jos aurinkoenergian tuotoista saadaan hyödynnettyä vain esimerkiksi 60 prosenttia, se on aivan liian vähän ja ongelma voi johtua jostain edellä mainituista seikoista. Hyödynnettävän energian määrä pitäisi Suomen olosuhteissa olla ainakin 80 prosenttia, jopa yli 90.

Parhaimmissa voimaloissa Suomessa pystytään huikeisiin tuloksiin: esim. 24,3 kWp:n voimala on tuottanut vuodessa saman verran energiaa eli 24,3 megawattituntia.

Takaisinmaksuaika vaihtelee tuottavuuden mukaan

Jos asennetusta aurinkoenergiasta saadaan hyödynnettyä vain alle 60 prosenttia, on luonnollista, että voimalan takaisinmaksuaika on pidempi kuin voimalalla, josta talteen saadaan yli 90 prosenttia. Jälkimmäinen voimala maksaa itsensä takaisin hyvinkin nopeasti, kun taas heikosti asennetun, edullisen paketin takaisinmaksuaika voi venyä helposti yli 20 vuoteen.

Seurannan ja kulutuksenohjauksen avulla energiaa saadaan myös varastoon, jolloin hyödyt ovat huomattavasti suuremmat. Kerromme tästä aiheesta laajemmin seuraavassa blogissa.

Mitä kannattaa ottaa huomioon aurinkoenergiaa asennettaessa?

Ympäristöystävällinen aurinkoenergia maksaa oikein asennettuna ja sijoitettuna itsensä takaisin noin 12 vuodessa. Ostovaiheessa kannattaa miettiä enemmän voimalan laatua ja hyödynnettävyyttä tulevaisuudessa kuin hintaa, sillä edullisen paketin takaisinmaksuaika ja todellinen saatava hyöty saattaa olla huomattavasti pidempi ja huonompi, kuin kalliimman.

Kiinnitä huomiota näihin seikkoihin:

  • Seuraa, mihin ja milloin taloudessanne käytetään sähköä
  • Jätä voimalan mitoitus, sijoitus ja asennus ammattilaiselle
  • Älä valitse edullisinta pakettia, vaan panosta laatuun ja tulevaisuuden tarpeisiin
  • Varmista, että saat aurinkoenergiasta kaiken hyödyn (seuranta ja kulutuksenohjaus)

Lue lisää aurinkovoimalan asennuksesta täältä.

Ota yhteyttä, niin selvitetään yhdessä millainen järjestelmä juuri teille olisi kaikkein paras.
Täältä löytyvät ajantasaiset yhteystiedot »