Aurinkovoimalasta tuleva sähkö pitäisi aina pyrkiä käyttämään omaan kulutukseen.

Silloin voimalasta saadaan hyötysuhteeltaan mahdollisimman kannattava. Päästäksemme tähän, tulisi mahdollisimman suuren osan kulutuksesta painottua päiväsaikaan, jotta  voimme hyödyntää auringon energian parhaiten.

Esimerkiksi lämminvesivaraajien, pesukoneiden, varaavien lämmityksien, lämpöpumppujen ym. käyttö pitää pyrkiä vaihtamaan perinteisestä yösähköllä lämmittämisestä päiväkäyttöön, sillä esimerkiksi lämpimän käyttöveden lämmitykseen käytetään keskimäärin n.1000kWh/asukas/vuosi.

Käyttämällä akustoja varastona tuotetulle energialle, päästäisiin lähes 100% hyödyntämiseen aurinkovoimalasta, mutta tällä hetkellä (akustojen korkeasta hintatasosta johtuen) tämä vaihtoehto ei vielä ole kokonaistaloudellisesti kannattava.

Miten saada kaikki irti auringosta?

Suurin haaste onkin saada hyödynnettyä esim. lv-varaajan lämmityksessä aurinkoenergiaa siten, että verkkosähköllä ei lämmitettäisi vettä. Tyypillisesti kun aurinkoenergiaa on saatavilla niin varaajan vesi onkin jo lämmitetty osittain kalliilla verkkosähköllä.  

Nyt on olemassa ratkaisu: KULUTUKSENOHJAUS!

Gef Vision -pilvipalvelusovellus helpottaa puhtaan aurinkoenergian tehokasta käyttöönottoa ja taloudellista hyödyntämistä.

Järjestelmä ohjaa energiankulutusta ennakoivasti aurinkosähkön tuotannon ja käyttötarpeiden mukaan ja pitää sen kaikissa tilanteissa fiksuna, taloudellisena ja parantaa merkittävästi omakäyttöastetta. Sovellus ei lisää eikä vähennä kulutusta, vaan ohjaa sen parempaan ajankohtaan.

Sillä voidaan ohjata lv-varaajaa (tai muita kontaktorin takana olevia kuormia) olemaan päällä esim. 6 tuntia vuorokaudessa, silloin kun aurinkosähköä on saatavana ja jos aurinkosähköä ei ole vuorokaudessa tarpeeksi, otetaan loppu sähköntarve halvimpaan aikaan verkosta.

Sovelluksen toiminta perustuu reaaliaikaiseen tuotannonseurantaan ja sääennusteisiin perustuvaan tuotantoennustukseen pilvipalvelun yli.

Voidaan yhdistää jo olemassa olevaan auronkovoimalaan

Gef Vision on laitevalmistajista riippumaton ja tukee kaikkia yleisimpiä invertterimalleja, minkä ansiosta se voidaan yhdistää jo olemassaolevaan aurinkovoimalaasi. Suomenkielisessä sovelluksessa näet aina reaaliaikaiset tiedot energian tuotannosta, käytöstä, varastoinnista ja saavutetuista säästöistä. 

Aurinkosähkö Salo – Kysy lisää kulutuksenohjauksesta 

Kun haluat lisää tietoa aurinkoenergiasta tai siitä miten jo olemassa olevan aurinkovoimalasi hyötysuhdetta voidaan parantaa, ota yhteyttä meihin. Täältä löytyvät ajantasaiset yhteystiedot »